Ciasto owocowe

Super proste i szybkie ciasto do dobrej herbatki.

Składniki:

MÄ…ka pszenna 2 szklanki
Jajka 4 szt.
Cukier trzcinowy 1 szklanka
Proszek do pieczenia 1 mała torebka
Ciepła woda 3 łyżki
Margaryna 25 dag
TÅ‚uszcz do formy
Wiórki kokosowe do formy
Owoce mieszane ½ kg (mogÄ… być mrożone)
Cukier puder do posypki

Wykonanie:

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wodę i wymieszać mikserem. Dodać rozpuszczoną margarynę, jeszcze raz wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, ułożyć równomiernie owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz