Ziemniaki po węgiersku czyli kociołek warzywny - leczo

Uwielbiam warzywne kociołki typu leczo !





Składniki:

½ kg ziemniaków
3 mięsiste pomidory
3 kolorowe papryki
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
1 łyżka pikantnego ketchupu
Sól, cukier, pieprz, ziele angielskie
1 łyżka mąki
5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Cebulę i paprykę pokroić w plastry, posypać mąką, dodać przyprawy i poddusić na tłuszczu.



Dodać ketchup, pokrojone pomidory, dodać wody i dusić jeszcze przez chwilę. Ziemniaki pokroić w kostkę, podgotować, lekko przyrumienić na oleju i włożyć do potrawy. Aby potrawa była bardziej treściwa, możemy dodać wędlinę.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz