Składniki:
4 łyżki utartego chrzanu (może być ze słoiczka),
1 szklanka borówek,
cukier do smaku.
Wykonanie:
Chrzan zetrzeć na tarce, lub użyć ze słoiczka. Borówki przetrzeć przez sito i wymieszać z chrzanem, a gdy sos jest za mało słodki dodać cukru według smaku i ewentualnie zaciągnąć gęstą śmietaną..
Wow! Niesamowity przepis - wygląda i brzmi to połaczenie hardkorowo, ale czuje, że jest bardzo dobre, wyjątkowe i warte spróbowania. :-) Tym bardziej, że mamy tutaj borówki. Myślę, że to fajny pomysł, że tak borówki do mięs - bo przecież borówki wspomagają pracę jelit (dzięki drobniutkim pesteczkom, które zawierają i które to pestki, kiedy trafią do naszego układu pokarmowego pobudzają jelita do lepszej pracy). Więc można podawać mięsa z takim lekkim i zdrowym sosem.
OdpowiedzUsuń