Zapiekanka jajeczna

Pyszna, szybka zapiekanka- w roli głównej jajka.



Składniki:

6 jajek,
2 cebule,
4 dag mÄ…ki,
0,25 litra mleka,
2 łyżki masła,
5 dag sera żółtego,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
gałka muszkatołowa do smaku.

Wykonanie:

Drobno pokroić cebulę i przyrumienić na maśle. Posypać mąką, zalać mlekiem, przyprawić i dokładnie wymieszać.


 Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Kamionki wysmarować masÅ‚em, uÅ‚ożyć jajka, polać sosem i posypać startym serem, po czym zapiec w gorÄ…cym piekarniku przez 10 minut. ZapiekankÄ™ możemy również zapiec w jednym naczyniu.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze: