Kotlety ze szpinaku i łososia

Szpinak+ łosoś+ ziemniak = pyszne kotleciki.
Smacznego!




Składniki

30 dag szpinaku
30 dag wędzonego łososia
1 cebula,
1 jajo,
1kg ziemniaków
Sól, pieprz,
2 ząbki czosnku
Galka muszkatołowa
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka mąki
Olej do smażenia


Wykonanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Łososia rozgnieść widelcem, szpinak sparzyć i zmielić. Następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać 2 ząbki zmiażdżonego czosnku i dusić na patelni około 15 minut.


Jeszcze ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki, zmielić lub dobrze zdusić. Następnie dodać rybę, szpinak i jajo. Jeżeli jest taka konieczność dodać bułkę tartą i mąkę (aby uzyskać lepszą konsystencję). Formować kotleciki, obtoczyć w jajku i panierce. Smażyć na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Wyrzucam szpinak i jutro robię na obiad ;)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń