Andrut z masą mleczną i orzechową

Uwielbiam andruty, dlatego niejednokrotnie publikowałam na blogu różne wariacje z nimi związane.
Dziś mleczno- orzechowy :)


Polecam także:
Andrut z kolorową galaretką
Tort waflowy- „Pischinger”
Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami
Andrut z kokosem i biszkoptami

Składniki:

1 paczka andrutów

Składniki na masę mleczną

¼ szklanki mleka
¼ szklanki cukru
17 dag masła
1 szklanka mleka w proszku

Wykonanie:

Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę.


Składniki na masę orzechową:

10 dag masła
16 dag kremu orzechowego (4 łyżki)
1 łyżka kakao
2 łyżki zmielonych orzechów
10 dag posiekanych orzechów


Wykonanie:

Masło utrzeć z kremem orzechowym, dodać pozostałe składniki  i dokładnie wymieszać.

Składanie:

Pierwszy andrut posmarować masą mleczną, przełożyć drugim andrutem. 


Następnie wyłożyć masę orzechową i przykryć andrutem trzecim. 


Aby andrut dobrze się skleił należy obciążyć go deseczką i przełożyć do lodówki na ok. 2 godziny.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz