Dziś mleczno- orzechowy :)
Polecam także:
Andrut z kolorową galaretką
Tort waflowy- „Pischinger”
Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami
Andrut z kokosem i biszkoptami
Składniki:
1 paczka andrutów
Składniki na masę mleczną
¼ szklanki mleka
¼ szklanki cukru
17 dag masła
1 szklanka mleka w proszku
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę.
Składniki na masę orzechową:
10 dag masła
16 dag kremu orzechowego (4 łyżki)
1 łyżka kakao
2 łyżki zmielonych orzechów
10 dag posiekanych orzechów
Andrut z kolorową galaretką
Tort waflowy- „Pischinger”
Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami
Andrut z kokosem i biszkoptami
Składniki:
1 paczka andrutów
Składniki na masę mleczną
¼ szklanki mleka
¼ szklanki cukru
17 dag masła
1 szklanka mleka w proszku
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę.
Składniki na masę orzechową:
10 dag masła
16 dag kremu orzechowego (4 łyżki)
1 łyżka kakao
2 łyżki zmielonych orzechów
10 dag posiekanych orzechów
Wykonanie:
Masło utrzeć z kremem orzechowym, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Składanie:
Pierwszy andrut posmarować masą mleczną, przełożyć drugim andrutem.
Następnie wyłożyć masę orzechową i przykryć andrutem trzecim.
Aby andrut dobrze się skleił należy obciążyć go deseczką i przełożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz