Składniki:
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 seler naciowy
1 świeży ogórek
1 ostra papryczka
1 puszka pomidorów
10 dag grzanek
½ litra bulionu warzywnego
1 owoc awokado
sól, cukier,
natka pietruszki
½ cytryny
2 placki tortilli
8 łyżek oliwy
Wykonanie:
Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy. Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.
Skosztowałabym, bo wygląda super :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Ładnie podana!
OdpowiedzUsuń