Zraz z parówką w środku

Niecodzienny sposób na mięsny zawijaniec. U mnie w domu robi furorę, wszyscy go uwielbiają :)





Składniki:

1 duży filet z kurczaka
1 parówka wędzona
1 por
4 plastry sera żółtego
Pęczek świeżej mięty
½ szklanki rosołu z kostki
2 łyżki mąki
Sól
Pieprz
Tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Mięso delikatnie rozbić z solą i pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście mięty, ser żółty i parówkę włożoną w środek pora.


Zwinąć zraz i spiąć wykałaczkami. 


Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć gotowy zraz oprószony mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą miętą

Tradycyjna Kuchnia

3 komentarze:

  1. ciekawa ten zraz:) bardzo lubię takie nowoczesne przepisy :) i dziękuje za wpis na moim blogu

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł z tą miętą, nawet bym nie pomyślała o dodaniu jej,
    www.magiczna kuchnia.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście niecodzienny, ale świetnie się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń