Składniki:
1 i ½ tabliczki białej czekolady
½ szklanki mleka
2 łyżki żelatyny
1 jajko
1 łyżka cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka kakao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki śmietany
Wykonanie:
Żelatynę zalać gorącą wodą, czekoladę rozpuścić w połowie gorącego mleka, ostudzić i dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę.
Dodać ubite na pianę jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować.
Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady.
Pyszności :) Szkoda, że jestem na diecie :(
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl