Przez sezon letni zgromadziłam całkiem pokaźną ilość mrożonych owoców. Często wykorzystuje je do różnego rodzaju deserów. Dziś ekspresowy sernik z serka homogenizowanego i budyniu.
Składniki:
25 dag serka homogenizowanego
1 budyń śmietankowy
1 szklanka mleka
5 płaskich łyżek cukru
20 dag owoców
10 dag biszkoptów
5 dag dżemu
5 dag dowolnych bakalii
5 dag płatków migdałowych
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem i wlać rozprowadzony w małej ilości wody budyń. Następnie ostudzić, wlać do serka, dokładnie zmiksować i wsypać bakalie. Na okrągłym talerzu ułożyć połowę biszkoptów, posmarować cienko dżemem, po czym położyć połowę masy serowej, ułożyć pozostałe biszkopty, posmarować dżemem i pozostałą masą serową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz