Składniki:
6 jajek
1 łyżka masła
1 mała cebula
2 czerstwe bułki
½ szklanki mleka
½ Å‚yżeczki curry
Sól
Pieprz
Bułka do panierki
Wykonanie:
Ugotować na twardo 5 jaj, obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć na maśle na złoty kolor. Jaja, odciśniętą bułkę, surowe jajko, usmażoną cebulę i przyprawy dokładnie wymieszać. Formować kotleciki (jeżeli masa za rzadka dosypać bułki tartej). Obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju i bardzo delikatnie wyjmować z patelni gdyż łatwo się kruszą. Najlepiej smakują z sosem koperkowym lub pomidorowym.
Te kotleciki są ekstra, sama często robię :)
OdpowiedzUsuń