Składniki:
½ kg ziemniaków
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej melisy
2 łyżki porwanej bazylii
1 mała cytryna
2 łyżki śmietany
Sól
Pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować) i podpiec w piekarniku. Wymieszać dokładnie zioła, dodać utartą skórkę z cytryny, śmietanę i doprawić do smaku. Nakładać na ciepłe ziemniaki i podawać z ziemną maślanką.
½ kg ziemniaków
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej melisy
2 łyżki porwanej bazylii
1 mała cytryna
2 łyżki śmietany
Sól
Pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować) i podpiec w piekarniku. Wymieszać dokładnie zioła, dodać utartą skórkę z cytryny, śmietanę i doprawić do smaku. Nakładać na ciepłe ziemniaki i podawać z ziemną maślanką.
Ile ziół, musi pachnieć fantastycznie,
OdpowiedzUsuńwww.magicznakuchnia.blox.pl
Smakowite ziemniaczki :) coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPrzystawka całkiem fajna, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń