Andrut z kokosem i biszkoptami

Uwielbiam andrutowe wariacje :) Dziś z pyszną masą kokosową.





Składniki:

2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
20 dag wiórków kokosowych
1 kostka masła
1 opakowanie wafli
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
20 dag powidło

Wykonanie:

Mleko gotować z cukrem na karmel około 40 minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać wiórki i odstawić do wystudzenia.



Masło utrzeć z karmelem kokosowym i złożyć wafel w następujący sposób: pierwszy wafel smarujemy powidłem,



następnie przykrywamy waflem i smarujemy go ½ masy kokosowej, po czym układamy na całości biszkopty i smarujemy drugą częścią masy,



nakładamy wafel i smarujemy go powidłem, przykrywając go waflem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz