Andrut z kolorową galaretką

Szybka, niedroga i smaczna! Zarówno dzieci jak i starsi chętnie sięgają po ten przysmak! Dlatego często go przyrządzam.


Składniki:

- 2 galaretki o dowolnym smaku

- ½ szklanki mleka

- ¾ szklanki cukru

- 1 margaryna


Wykonanie:

Wszystko razem zagotować, dobrze wymieszać, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

Dokładniej (przepis uszczegółowiony przez Redakcyjną Kucharkę przyslijprzepis.pl):
Uzyskaną masą przekładać wafel.
Mleko, cukier i margarynę zagotowujemy.
Do gorącej masy wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą (masa wychodzi bardzo rzadka, ale to nie przeszkadza).
Lekko przestudzoną masą smarujemy wafle
Otrzymaną masą przekładać wafle


Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz