Zupa ze świeżych ogórków

Ogórkową każdy zna. Nie mniej jednak takie wykonanie nie jest aż tak popularne. Świeży ogórek zamiast kiszonego. Smak rewelacyjny:) aż pachnie wiosną! Polecam



Składniki:
 1 litr bulionu z kostki
 ¼ kostki masła
 1 mała cebula
 1 duży ogórek szklarniowy
 5 ziemniaków
 2 marchewki
 2 ząbki czosnku
 Sól do smaku
 Pieprz do smaku
 Świeży koper

Wykonanie:
Utrzeć ogórek i cebulę, po czym udusić na maśle. W międzyczasie pokroić marchew i ziemniaki- wrzucić do bulionu i ugotować. Pod koniec gotowania wrzucić usmażony ogórek z cebula i jeszcze chwilę podgotować. Doprawić do smaku, dodać zmiażdżony czosnek i posiekany koper. Pod koniec ewentualnie zabielić śmietanką.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz