Tak przygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno.
Składniki:
Szpinak mrożony 30 dag Jajka 3 szt. Mąka tortowa 3 łyżki Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Sól do smaku
Składniki na nadzienie:
Ziemniaki ugotowane ½ kg Twaróg 20 dag Cebula biaÅ‚a 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia TÅ‚uszcz do formy MÄ…ka pszenna do formy
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić i odsączyć. Ubić z białek sztywną pianę i połączyć delikatnie z żółtkami, mąką wymieszaną z mlekiem i solą do smaku, szpinakiem. Przelać do przygotowanej prostokątnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem i szybko zwinąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz