Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym

Tak przygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno.



Składniki:

Szpinak mrożony 30 dag
Jajka 3 szt.
Mąka tortowa 3 łyżki
Mleko 2 łyżki
Masło 1 łyżka
Sól do smaku

Składniki na nadzienie:

Ziemniaki ugotowane ½ kg
Twaróg 20 dag
Cebula biała 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
TÅ‚uszcz do formy
MÄ…ka pszenna do formy

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić i odsÄ…czyć. Ubić z biaÅ‚ek sztywnÄ… pianÄ™ i poÅ‚Ä…czyć delikatnie z żółtkami, mÄ…kÄ… wymieszanÄ… z mlekiem i solÄ… do smaku, szpinakiem. Przelać do przygotowanej prostokÄ…tnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W miÄ™dzyczasie przysmażyć  na oleju posiekanÄ… cebulÄ™ i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem i szybko zwinąć.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz