Śledź z jabłkami do słoika

Domowy sposób na pyszne śledzie.




Składniki:

5 filetów śledziowych solonych
3 jabłka
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 cebula
2 szklanki octu
½ łyżeczki przypraw korzennych
cukier do smaku

Wykonanie:

Jabłka i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać przecier i cukier do smaku. Całość  dokładnie wymieszać, smarować wewnętrzną  stronę polówek śledzi, spinać wykałaczkami . Gotowe śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą wykonaną z octu, cukru i przypraw oraz wymieszaną z 1 łyżką przecieru pomidorowego.  Odłożyć do spiżarni na dwa dni. Następnie gotowe śledzie wyjąć ze słoika, polać kwaśną śmietaną.



Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz