Suflet truskawkowy ekspresowo

Uwielbiam sezon truskawkowy! z wykorzystaniem tych pysznych owoców można przyrządzić wiele pysznych deserów :)





Składniki:

30 dag świeżych truskawek,
10 dag okrągłych biszkoptów,
5 dag płatków migdałowych,
3 jajka,
1/3 szklanki cukru,
1 cukier waniliowy,
1 łyżka oliwy.

Wykonanie:

Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą, wyłożyć biszkoptami, następnie truskawkami.




Żółtka utrzeć z cukrami a pianę ubić na sztywno. Resztę biszkoptów pokruszyć i wymieszać z migdałami ( 1 łyżkę odłożyć), żółtkami i pianą.



Delikatnie wymieszać, wyłożyć na truskawki i posypać odłożonymi migdałami. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni na 30 minut. Upiec na złoto i podawać na ciepło.



Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz