Mój ulubiony przepis na świeże warzywa przez cały rok. Zamiast stosować gotowe kostki rosołowe (których skład jest niezbyt zachęcający) możemy korzystać z własnych wyrobów- kroimy i mieszamy dowolne warzywa, które zasypujemy solą- w ten sposób je konserwując.
Składniki:
1 kg pietruszki
25 dag selera
25 dag kalafiora
25 dag kapusty włoskiej
25 dag marchewki
25 dag kalarepki
5 papryk czerwonych
5 papryk zielonych
1/2 kg soli
Wykonanie:
Warzywa dokładnie myjemy, mielimy i mieszamy z ½ kg soli. Następnie przekładamy do wyparzonych słoików, dobrze ubijamy i przenosimy w chłodne miejsce.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowląt
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Świata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiące
Mączne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pączki
Piątkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekąska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Śliwki
Śniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
▼
2015
(403)
- ► października (29)
-
▼
sierpnia
(43)
- Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
- Ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Ekspresowe ciasto drożdżowe z jabłkami
- Sznycle drobiowe
- Schab w musztardzie z jajkiem sadzonym
- Cukinia w pomidorach na szybko
- Wątróbka wytrawna na winie
- Kotlety drobiowe z ryżem
- Bułka pomarańczowa ekspresowo
- Warzywa w soli- włoszczyzna- solanka warzywna na zimę
- Buraczki czosnkowe w soku własnym do słoików na zimę
- Konfitura z pomarańczy
- Ciasteczka cebulowe- cebulaki
- Jajka marynowane w winie
- Kapuśniak z buraczkami
- Klopsiki w sosie koperkowym
- Grochówka z pęczakiem
- Naleśniki z nadzieniem kapuściano- paprykowym
- Leczo do słoików na zimę
- Papryka marynowana w zalewie kwaskowej na zimę do ...
- Pasta warzywna do słoików na zimę- pomidory, papry...
- Makaron z sosem brokułowym i wędzonym łososiem
- Bułka sojowa
- Bogracz wieprzowy- zupa węgierska
- FIT racuchy owsiane
- Szynka domowa w majonezowej marynacie
- Sałatka warzywna z pomidorami do słoików na zimę
- Sałatka z kapusty z borówką do słoików na zimę
- Sałatka z kapusty z musztardą do słoików na zimę
- Ziemniaki do obiadu po indyjsku
- Placuszki z kalafiora
- Placki jaglane z dynią
- Kalarepa duszona na ciepło do obiadu
- Dynia pasteryzowana półsłodka do słoików na zimę
- Proziaki pieczone- sodziaki- bułeczki z maślanki
- Miód z maślanki
- Zapiekanka jaglana z morelami
- Chlebek nocny z kaszy jaglanej
- Brownie - ciasto czekoladowe z cukinii
- Bitki wieprzowe ze śliwkami suszonymi
- Surówka z kiszonej kapusty
- Zupa serowa z grzankami
- Jabłka zapiekane na szybko
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz