Klopsiki w sosie koperkowym

Smaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha!



Składniki:

25 dag mielonego mięsa wieprzowego,
25 dag mielonego mięsa wołowego,
1 czerstwa bułka,
1 cebula biała,
1 jajko,
½ szklanki Å›mietany,
1 pęczek koperku,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
mÄ…ka do panierki,
tłuszcz do smażenia.

Wykonanie:

Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku. Formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na świeżym tłuszczu z obu stron. Następnie wyjąć klopsiki, sos własny zaciągnąć mąką, w razie potrzeby doprawić, zagotować. Dodać posiekany koperek, śmietanę i zagotować. Włożyć klopsiki i możemy podawać z kaszą, ryżem i ziemniakami.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz