Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami

Przez sezon letni zgromadziłam całkiem pokaźną ilość mrożonych owoców. Często wykorzystuje je do różnego rodzaju deserów. Dziś ekspresowy sernik z serka homogenizowanego i budyniu.



Składniki:

25 dag serka homogenizowanego
1 budyń śmietankowy
1 szklanka mleka
5 płaskich łyżek cukru
20 dag owoców
10 dag biszkoptów
5 dag dżemu
5 dag dowolnych bakalii
5 dag płatków migdałowych

Wykonanie:

Mleko zagotować z cukrem i wlać rozprowadzony w małej ilości wody budyń. Następnie ostudzić, wlać do serka, dokładnie zmiksować i wsypać bakalie. Na okrągłym talerzu ułożyć połowę biszkoptów, posmarować cienko dżemem, po czym położyć połowę masy serowej, ułożyć pozostałe biszkopty, posmarować dżemem i pozostałą masą serową.


Deser przybrać owocami, posypać płatkami migdałowymi i pozostawić w chłodnym miejscu.

Tradycyjna Kuchnia