Mus z białej czekolady

Coś słodkiego na podwieczorek...



Składniki:

1 i ½ tabliczki białej czekolady
½ szklanki mleka
2 łyżki żelatyny
1 jajko
1 łyżka cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka kakao
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki śmietany

Wykonanie:

Żelatynę zalać gorącą wodą, czekoladę rozpuścić w połowie gorącego mleka, ostudzić i dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę.



Dodać ubite na pianę jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować.



Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady.

Tradycyjna Kuchnia