Śniadaniowe muffiny jajeczne ze szpinakiem, pomidorami i pieczarkami

Śniadaniowe muffinki jajeczne są tak pyszne, że mogę ich zjeść kilka na raz :) Świetnie do tego się prezentują, więc są idealnym pomysłem na okazjonalne śniadania (np. dla gości, czy w trakcie świąt).
U mnie dziś bez okazji, po prostu miałam ochotę na coś pysznego z samego rana!

jajeczne muffiny




Składniki (na 6 muffinów)

4 jajka
cebula
kilka pieczarek
kilka pomidorków (ja użyłam koktajlowych)
garść szpinaku
sól, pieprz

Wykonanie:


Wbić jajka, wymieszać, dodać pokrojone pieczarki, szpinak i doprawić.



Cebulę pokroić w plastry i po jednym włożyć do każdej muffinki.


Wlać masę jajeczną.



Piec około 30 minut w temperaturze 180 st C

muffiny jajeczne


Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz