Uwielbiam cieszyć się zapachem świeżo upieczonego chleba w mojej kuchni.
Plusem domowego pieczywa jest to, że pozostaje świeże przez około 3 dni w chłodnym miejscu, nawet tydzień w lodówce, i tak długo jak chcesz w zamrażarce. Lubię piec kilka na raz, bo to ta sama praca jak pieczenie jednego (jeden zamrażam, jeden trzymam w lodówce, a jeden jemy na bieżąco). Gdy mam ochotę na świeży chleb czy bułeczkę to po prostu wyciągam z zamrażarki, wkładam do kuchenki mikrofalowej na dwie minuty i cieszę się zapachem i smakiem jak prostu z pieca.
Na blogu przez ostatnie kilka lat zgromadziłam wiele ciekawych i sprawdzonych przepisów :)
Sama się zdziwiłam, że jest ich aż 50 :)
Zapraszam na kulinarną wycieczkę wśród domowych chlebów, bułek i drożdżówek :)
WSZYSTKIE PRZEPISY
a wśród nich m.in. chlebek kukurydziany, jogurtowy, korzenny, dyniowy, otrębowy, słonecznikowy, maślankowy, maślany, białkowy i wiele wiele innych
Znajdziecie też przepisy na bułeczki, rogaliki, drożdżówki :)
Zapraszam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz