Surówka z młodej kapusty

Pora na młodą kapustę :)
Przy okazji polecam inne kapuściane przepisy

młoda kapusta


Składniki:

1 główka młodej kapusty
1 marchewka
1 biała cebula
1 kiszony ogórek
½ szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka musztardy
sól do smaku
cukier do smaku
kwasek cytrynowy do smaku
1 pęczek świeżego koperku
1 ugotowane jajko

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, skropić kwaskiem cytrynowym i podgotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, wystudzić, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę i ogórek. Śmietanę wymieszać z musztardą, przyprawić i wymieszać z sałatką. Na koniec posypać obficie posiekanym koperkiem i obłożyć jajkiem pokrojonym w ósemki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz