Fasolka szparagowa z papryką marynowana na zimę

Smakiem fasolki mam zamiar cieszyć się cały rok, dlatego w tym roku do moich przetworów dołączyła ponownie fasolka szparagowa, której smak podkreślają dodane: żółta papryka, cebula i czosnek.
Polecam również wersje fasolki marynowanej bez octu



Składniki:


½ kg fasolki szparagowej żółtej
2 cebule
4 żółte papryki
1 główka czosnku

Składniki na zalewę:


½ szklanki octu
½ szklanki cukru
½ szklanki oleju
4 łyżki soli

Wykonanie:


Fasolkę oczyścić i ugotować na półmiękko i odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w krążki. Fasolkę przełożyć do wyparzonych słoików, przekładając papryką, cebulą i czosnkiem. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać warzywa, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz