Młoda kapusta na ciepło do obiadu

Idealny dodatek do czerwcowego obiadu. Właśnie teraz młoda kapusta jest w szczycie sezonu.



Składniki:

1 główka młodej kapusty
10 dag kiełbasy
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól do smaku
cukier do smaku
1 łyżka tłuszczu
1 łyżka mąki

Wykonanie:

Kapustę oczyścić, i pokroić. Włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, dodać pokrojoną wędzonkę lub wędlinę i ugotować do miękkości. Następnie z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę i zaciągnąć kapustę. Doprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym.

Kapustę możemy przygotować na kwaśno, dodając zamiast cukru kwasek cytrynowy.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz