Składniki:
1 kg białego sera,
15 dag masła,
1 szklanka cukru pudru,
2 żółtka jaja,
2 galaretki agrestowe,
1 galaretka wiśniowa,
tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do formy,
1 paczka herbatników.
Wykonanie:
Ser utrzeć na krem- odstawić. MasÅ‚o utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, poÅ‚Ä…czyć z serem i wszystko razem dokÅ‚adnie wy mieszać. GalaretkÄ™ agrestowÄ… rozpuÅ›cić w ½ litrze wrzÄ…cej wody, ostudzić i lekko tężejÄ…cÄ… wymieszać z masÄ… serowÄ…. FormÄ™ posmarować tÅ‚uszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyÅ‚ożyć spód herbatnikami, wylać masÄ™ serowa. GalaretkÄ™ wiÅ›niowÄ… przyrzÄ…dzić wedÅ‚ug opisu na opakowaniu i zimnÄ… zalać sernik w formie. Przenieść w chÅ‚odne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz