Krokiety z mięsem i pieczarkami

Pyszne krokieciki z nadzieniem mięsno- pieczarkowym.




Składniki na ciasto:

15 dag mąki,
½ szklanki mleka,
1 jajko,
½ szklanki gazowanej wody,
sól do smaku.

Składniki na nadzienie:

3 parówki z szynki,
10 dag pieczarek,
5 dag wędzonki,
2 dag masła,
olej do smażenia ,
1 jajko,
bułka tarta do panierki.

Wykonanie:

Zmiksować składniki na ciasto i usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na maśle, wrzucić pokrojoną wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać w jaju i bułce tartej i smażyć złociście na oleju z obu stron, następnie kroić i podawać do barszczyku lub zup czystych.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz