Krem orzechowy do ciast/ tortów

Tą masą przekładam wafle, biszkopty i stosuję ją do wielu deserów. Jest prosta, ekspresowa i co najważniejsze pyszna.



Składniki:

10 dag masła
16 dag kremu orzechowego (4 łyżki)
1 łyżka kakao
2 łyżki zmielonych orzechów
10 dag posiekanych orzechów

Wykonanie:

Masło utrzeć z kremem orzechowym, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Witam.Zastanawiam sie nad dwiema masami,ta i czekoladowa do tortu i nie wiem czy sa wystarczajaco geste i sztywne (,zeby nie wyplywaly)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam :) są wystarczająco gęste do tortu (oczywiście jeżeli trzymamy go w lodówce). Później spokojnie może stać na stole, masa nie wypłynie

    OdpowiedzUsuń