Ryba w warzywach ze śliwkami- zupa rybna

Ryby – powszechnie wiadomo, że są zdrowe. Dziś pyszna potrawka rybna z dodatkiem suszonych śliwek.
A co ze śliwkami? czy są zdrowie? Pomimo, że są dosyć kaloryczne (około 260 kcal w 100 g), to są pomocne przy próbach utraty zbędnych kilogramów, dając uczucie sytości i przyspieszając metabolizm,





Składniki:

½ kg filetów rybnych
½ kg Włoszczyzna ( bez kapusty)
10 dag suszonych śliwek
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól do smaku
Natka pietruszki
Cytryna

Wykonanie:

Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. W tym czasie również namoczyć śliwki w odrobinie wody. Następnie opłukać warzywa obrać, pokroić, połączyć ze śliwkami i ugotować z przyprawami. Pod koniec gotowania włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki i można podać również na kolację wigilijną.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz