Paszteciki rybne- ekspresowo

W każde święta mamy wiele obowiązków. Począwszy od sprzątania, a skończywszy na gotowaniu. Nie zawsze zatem jest wystarczająco dużo czasu. Dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień współczesności- gotowych potraw :)

Przyznaje się szczerze, że często korzystam z gotowych ciast francuskich.






Składniki:

gotowe ciasto francuskie (zawinięte w rolkę)
karp lub inna ryba
cebula
cytryna

Przygotowanie:

Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną cebulką. Całość podlać kilkoma łyżkami bulionu. Piec w piekarniku (180 stC) 45 minut.

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nadziać wystudzoną rybą, wcześniej upieczoną w piekarniku.

Tradycyjna Kuchnia