Musztarda pomidorowa do słoików na zimę

Pyszny sos idealny do wędlin, mięs, jajek ... Świetnie podkreśla smak potraw.





Składniki:

2 kg pomidorów
1 biała cebula
16 dag cukru
½ szklanki octu
½ szklanki musztardy kremskiej
1 łyżeczka soli
Pieprz do smaku
Imbir mielony do smaku

Wykonanie:

Pomidory opłukać i pokroić. Następnie rozgotować z posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami. Lekko przestudzony sos zmiksować i wysmażyć do konsystencji powidła. Przelać do słoiczków.



Tradycyjna Kuchnia

3 komentarze:

  1. Ale fajny przepis, muszę wypróbować :):)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak można nazwać musztardą coś, co jest płynne i jedynie połaczone z musztardą??? kolejny bzdurny przepis, jak większość przepisów autorki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam ochotę spróbować, ale może już w przyszłym roku; dopiero co robiłam domowy keczup i póki co mam dość dłuuuuuugiego oczekiwania aż sos pomidorowy nabierze odpowiedniej konsystencji!

    OdpowiedzUsuń