Biszkopt z malinami i jagodami

Biszkopt z dodatkiem kremówki z pysznymi owocami. Świetnie się prezentuje w dwukolorowym, owocowym wydaniu, a smakuje jeszcze lepiej!

biszkopt z owocami malinami i borówkami

Składniki:

4 jajka
1 łyżka śmietanki kremówki
¾  szklanki mąki zwykłej
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
½ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka owoców  -borówki, maliny
1 cukier waniliowy
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy

Wykonanie:



Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce.



Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym.



Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz