Biszkopt z dodatkiem kremówki z pysznymi owocami. Świetnie się prezentuje w dwukolorowym, owocowym wydaniu, a smakuje jeszcze lepiej!
Składniki:
4 jajka1 łyżka śmietanki kremówki
¾ szklanki mąki zwykłej
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
½ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka owoców -borówki, maliny
1 cukier waniliowy
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem waniliowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz