Chlebek korzenny z bananami

Dziś w mojej kuchni zapachniało już świętami. A wszystko przez przyprawy korzenne, których użyłam do dzisiejszego wypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą dodanych bananów).





Składniki:

20 dag margaryny
1 ½ szklanki cukru
3 jaja
1 szklanka mąki
1 szklanka musli z orzechami
1 szklanka płatków owsianych
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie mieszanki studenckiej
1 opakowanie przyprawy do piernika
7 dojrzałych bananów
Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo resztę składników cały czas mieszając. Na końcu włożyć podduszone banany wymieszać i wlać do formy wysypanej wiórkami. Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz: