
Składniki:
1 kg dyni
2 woreczki ryżu
3 łyżki cukru
5 łyżek masła
1 szklanka mleka
5 dag bakalii
3-4 jaja
1 szklanka mleczka kokosowego
Tłuszcz
Wiórki kokosowe do formy
Sól
Cynamon
Wykonanie:
Ryż ugotować w mleku wymieszanym z mleczkiem kokosowym, z odrobiną soli do smaku. Dynię obrać, pokroić i dusić na dwóch łyżkach masła około 10 minut.

Oddzielić żółtka jaj od białek i utrzeć z pozostałym masłem i cukrem. Następnie połączyć wszystkie składniki i dodać sztywno ubitą pianę. Gotową masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego wiórkami kokosowymi. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz