Papryka z miodem do słoików na zimę

Każdego roku tradycyjnie w mojej spiżarni gości papryka w różnych postaciach. Standardowo w occie, jako dodatek do sałatek warzywnych itp. Tym razem proponuję w odrobinie łagodniejszej postaci- w miodzie.



Składniki:

1 kg kolorowej papryki
1 szklanka octu
1 szklanka wody
200 ml miodu
Olej

Wykonanie:

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski i włożyć do słoików. Wodę zagotować z octem i miodem i napełnić słoje z papryką. Następnie wlać do każdego słoika po łyżce oleju i pasteryzować 10 minut.

Inne przetwory z papryką:
Kurki z papryką do słoików na zimę
Ketchup do słoików na zimę- Osstrrryy, paprykowy !
Marynowana papryka z cukinią do słoików na zimę
Sos słodko- kwaśny do słoików na zimę- RELISH
Ćwikła z papryką do słoików na zimę 

Zapasy na zimę - I edycja 2013

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz