Składniki:
70 dag kurek
½ l wody
2 czerwone cebule
3 kolorowe papryki
Szczypta kwasku cytrynowego
½ l wody
2 czerwone cebule
3 kolorowe papryki
Szczypta kwasku cytrynowego
Składniki na zalewę:
1 ½ szklanki wody
½ szklanki octu
½ szklanki cukru
1 łyżka soli
2 liście laurowe
6 ziaren pieprzu
1 łyżka mielonej papryki słodkiej
1 ½ szklanki wody
½ szklanki octu
½ szklanki cukru
1 łyżka soli
2 liście laurowe
6 ziaren pieprzu
1 łyżka mielonej papryki słodkiej
Wykonanie:
Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić. Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.
Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić. Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz