Pasztet z cukinii z pieczarkami

Cukiniowych wariacji ciÄ…g dalszy- tym razem pyszny pasztet z dodatkiem pieczarek.



Składniki:

2 szklanki startej cukinii
2 cebule (polecam czerwone)
2 szklanki bułki tartej
½ szklanki oleju
30 dag żółtego twardego sera
15 dag pieczarek
4 jajka
1 łyżka masła
1 łyżka przyprawy Jarzynka
Pieprz

Wykonanie:

Cukinię umyć, obrać i zetrzeć z serem na grubej tarce. Pieczarki pokroić w talarki i usmażyć z cebulą na maśle. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać żółtka, ubitą pianę z białek i przyprawić Jarzynką.



Przygotować formy typu keksówka, wyłożyć papierem pergaminowym i rozłożyć masą. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz