Nietypowy, wegetariański przepis na gołąbki. Podane w sosie chrzanowym lub grzybowym smakują wybornie!
Polecam również:
Składniki:
1 główka włoskiej kapusty
1 kg chudego sera
10 dag masła
4 jajka
1 szklanka bułki tartej
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
mielony kminek do smaku
1 pęczek szczypiorku
olej
przyprawa jarzynka do posypania gołąbków
Przygotowanie:
Kapustę podzielić na liście, delikatnie spłukać, zaparzyć we wrzątku i odcedzić. Masło ucierać w mikserze, dodawać po kolei jajka i ser.
Składniki:
1 główka włoskiej kapusty
1 kg chudego sera
10 dag masła
4 jajka
1 szklanka bułki tartej
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
mielony kminek do smaku
1 pęczek szczypiorku
olej
przyprawa jarzynka do posypania gołąbków
Przygotowanie:
Kapustę podzielić na liście, delikatnie spłukać, zaparzyć we wrzątku i odcedzić. Masło ucierać w mikserze, dodawać po kolei jajka i ser.
Następnie wsypać bułkę tartą
i przyprawić według smaku podanymi przyprawami.
Na końcu wsypać drobno
posiekany szczypiorek i faszerować liście kapusty, formując gołąbki. Włożyć gołąbki
do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, posypać jarzyną i upiec w
temperaturze 200 stopni około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz