Deser alkoholowy w grejpfrucie

Świetny pomysł na szybki i łatwy przepis na deser. Polecam!



Składniki:

2 grejpfruty
1 kieliszek likieru
3 łyżki cukru
25 dag serka waniliowego homogenizowanego
250 ml śmietanki kremówki
wiśnie z likieru lub inne owoce do dekoracji

Wykonanie:

Grejpfruty umyć i obsuszyć, następnie ściąć górę owoców. Wykroić miąższ i drobno posiekać, posypać cukrem i polać likierem. Śmietankę ubić na sztywno( trochę odłożyć do dekoracji) wymieszać z serkiem waniliowym i miąższem grejpfrutowym. Napełnić skorupy owoców i na górę nałożyć resztę ubitej śmietanki, ozdobić dowolnie i wstawić do lodówki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz