Składniki:
2 jajka
1 ½ szklanki startej cukinii
1/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 szklanki mÄ…ki
2 łyżki proszku do pieczenia
½ szklanki rodzynek
1/3 szklanki orzechów włoskich
gałka muszkatołowa do smaku
dodatkowo: papier pergaminowy do formy
Wykonanie:
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i odstawić. Jajka, olej, cukier, cukinie, orzechy, rodzynki i gałkę muszkatołową do smaku zmiksować i połączyć z mąką, dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez 50 minut. Podawać z ulubioną herbatką.
Wykonanie:
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i odstawić. Jajka, olej, cukier, cukinie, orzechy, rodzynki i gałkę muszkatołową do smaku zmiksować i połączyć z mąką, dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez 50 minut. Podawać z ulubioną herbatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz