Smaczny i niecodzienny sposób na placki fasolowe.
Polecam również przepis na kotleciki fasolowe z marchewką
Składniki:
1 szklanka fasoli JaÅ›
5 pieczarek
1 cebula
1/3 szklanki mleka
1 czerstwa bułka
2 jajka
4 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
czÄ…ber do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia
Wykonanie:
Fasolę namoczyć kilka godzin i ugotować w tej samej wodzie.
Na oleju usmażyć pieczarki z cebulą.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Następnie pieczarki z cebulą i ugotowaną fasolę zmielić.
Dodać posiekaną natkę pietruszki,
przyprawy do smaku, jajka i całość dokładnie wymieszać.
Kotlety formować mokrą łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz