Placki fasolowe z pieczarkami

Smaczny i niecodzienny sposób na placki fasolowe.

Polecam również przepis na kotleciki fasolowe z marchewką




Składniki:


1 szklanka fasoli JaÅ›
5 pieczarek
1 cebula
1/3 szklanki mleka
1 czerstwa bułka
2 jajka
4 łyżki oleju
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
czÄ…ber do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia

Wykonanie:


FasolÄ™ namoczyć kilka godzin i ugotować w tej samej wodzie. 


Na oleju usmażyć pieczarki z cebulÄ…. 


BuÅ‚kÄ™ namoczyć w mleku, odcisnąć. NastÄ™pnie pieczarki z cebulÄ… i ugotowanÄ… fasolÄ™ zmielić. 


Dodać posiekanÄ… natkÄ™ pietruszki, 


przyprawy do smaku, jajka i całość dokładnie wymieszać.


 Kotlety formować mokrÄ… Å‚yżkÄ…. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zÅ‚oty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz