Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem.
Sernik z twarogu homogenizowanego
Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik z ziemniakami
Sernik z mleka z porzeczkami
Sernik bez sera
Sernik z gruszkami
Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik z ziemniakami
Sernik z mleka z porzeczkami
Sernik bez sera
Sernik z gruszkami
Składniki:
80 dag zmielonego sera
3 jaja
2 łyżki masła
2 czekolady gorzkie
2 czekolady białe
¾ szklanki cukru
5 dag orzechów włoskich
20 dag herbatników
1 opakowanie ptasiego mleczka
tłuszcz do formy
Wykonanie:
Tortownicę wysmarować tłuszczem. Orzechy zmielić z herbatnikami , rozetrzeć z masłem i rozłożyć w tortownicy. Ser zmiksować z jajami i cukrem- podzielić na pół. Czekolady połamać i osobno stopić. Połowę masy serowej wymieszać z czekoladą ciemną, a połowę z jasną.
Do tortownicy włożyć ciemną masę serową , po czym rozłożyć ptasie mleczko i przykryć jasną masą serową . Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec około 50 minut.
Tak chyba wyglÄ…da przedsionek nieba :D Cudowny!
OdpowiedzUsuń