Domowy paprykarz z kurczaka

Paprykarz zdecydowanie należy do smaków mojego dzieciństwa. Zmodyfikowałam nieco to danie, zastępując rybę- kurczakiem. Idealnie smakuje na ciepło, na zimno, na kanapkach czy jako dodatek do dań.





Składniki:

1 szklanka ryżu
2 filety z kurczaka
1 puszka pomidorów
4 papryki czerwone
1 cebula
1 strÄ…czek chilli
sól, pieprz
mielona czerwona papryka
1 zÄ…bek czosnku
liść laurowy
olej

Wykonanie:

Ryż ugotować na półmiękko i odstawić. Paprykę pokroić w paski razem z chilli oraz cebulą i czosnkiem. Następnie rozgrzać olej na patelni, zeszklić cebulę z czosnkiem i włożyć pokrojone filety. Smażyć około 15 minut, dodać paprykę, chilli, ryż doprawić do smaku, włożyć liść laurowy i dusić następne 15 minut na wolnym ogniu.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz