Placki owsiane z pieczarkami

CoÅ› na szybko, smacznie i syto ;)



Składniki:

25 dag pieczarek
10 dag mÄ…ki
2-3 łyżki płatków owsianych
2 jaja
1 cebula
1 szklanka mleka
Sól, pieprz
½ Å‚yżeczki sody
Olej do smażenia

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cienkie plastry, razem z cebulÄ… podsmażyć na zÅ‚oty kolor. NastÄ™pnie poÅ‚Ä…czyć z mÄ…kÄ…, sodÄ…, pÅ‚atkami, jajami, mlekiem i przyprawić do smaku. 


Masę dokładnie wymieszać i smażyć cienkie placuszki na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. uwielbiam owsiane placki, ale zawsze jadłam je tylko w wersji na słodko :) muszę spróbować wersji wytrawnej!

    OdpowiedzUsuń
  2. Musza smakować pysznie :) Dodaję do zakładek!

    OdpowiedzUsuń