Krem cappuccino do tortu

Kolejny przepis na szybkÄ…, smacznÄ… masÄ™, która pasuje idealnie do wszystkich deserów. 



Składniki:

4 jaja
1 szklanka cukru
1 cappuccino orzechowe
¼ szklanki gotowanej wody
2 kostki margaryny

Wykonanie:

Jaja ubić na parze z cukrem i wystudzić. KawÄ™ rozpuÅ›cić w ¼ gorÄ…cej wody i również wystudzić. Dwie kostki margaryny utrzeć, dodać ubite jaja i wlać zaparzonÄ… i wystudzonÄ… kawÄ™ -dokÅ‚adnie utrzeć.

Tradycyjna Kuchnia

4 komentarze:

  1. Bardzo lubiÄ™ taki kremik ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy krem, nigdy jeszcze takiego nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wg opisu na opakowaniu cappucino, np. jeżeli na szklankę trzeba wsypać 4 łyżeczki to ja przygotowywałam z w 1/4 szklanki z 1-1,5 łyżeczki

    OdpowiedzUsuń