Makaron w sosie brokułowym z kurczakiem

Smaczny pomysł na makaron.




Składniki:

1 opakowanie makaronu grubego,
½ litra śmietany,
1 brokuł,
1 podwójny filet z kurczaka,
½ szklanki białego wina wytrawnego,
olej do smażenia,
sól do smaku,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, a brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie razem z cukrem lecz nie rozgotować. Mięso opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć złociście na oleju, w między czasie podlewając winem. Mięso wyjąć a do tego wywaru wlać śmietanę i smażyć do gęstości. Włożyć ponownie mięso do sosu wraz z brokułem, wymieszać i nałożyć na ugotowany wcześniej makaron i podawać.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz