Dynia duszona w warzywach

Dziś zdecydowanie królują u mnie jesienne smaki i kolory! :)



Składniki:

1,25 kg dyni,
3 łyżki mąki,
2 łyżki smalcu,
1 pęczek warzyw,
zielony groszek,
10 dag żółtego sera,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
olej do smażenia,
papryka mielona  sÅ‚odka do smaku

Wykonanie:

Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Warzywa obrać, pokroić , przyprawić do smaku i udusić na oleju do miękkości. Następnie warzywa wymieszać z przecierem pomidorowym i startym serem. Usmażoną dynię wyłożyć na półmisku, obłożyć warzywami i podawać zaraz po przyrządzeniu.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz