Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie

Słynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne!




Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka,
1 szklanka maślanki,
1 szklanka płatków kukurydzianych,
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka.

Wykonanie:


Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin.



Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.



Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz